Rovinj: Ulica španjolskih boraca opet zatvorena

Stop, metalni stupići! (M. MEDIĆ)
Stop, metalni stupići! (M. MEDIĆ)

Za nedavne izgradnje kružnog toka kod naselja Centener u Rovinju, koji spaja Aleju 30. svibnja i Ulicu Stjepana Radića, Ulica španjolskih boraca, jedna od sporednih koja se spaja na Radićevu, a koja je gotovo 30 godina bila zatvorena za promet, tjedan je dana bila otvorena. Dio je ulice uređen, asfaltiran, postavljeni su prometni znakovi i sve je upućivalo na to da je riječ o trajnom rješenju. No, ubrzo su ponovno postavljene barijere, a nekadašnje vaze sada su zamijenili metalni stupići.

Zbog otvaranja i ponovnog zatvaranja na našu su se adresu javili nezadovoljni građani i stanovnici te ulice, odnosno tog dijela grada. Većina smatra da je ulica trebala ostati otvorena jer se tako rasterećuje promet u tom dijelu grada, a to bi trgovinama i obrtima, pansionima i uslužnim objektima koji se nalaze u tom području svakako olakšalo poslovanje, odnosno pridonijelo cjelokupnoj prometnoj prohodnosti.

Uz to, sumnjaju da se tu išlo na ruku pojedincima, koji, kako tvrde, mogu i jesu uvjetovali zatvaranje ulice, zahvaljujući svojim pozicijama u gradskoj upravi, odnosno vijeću. Stoga su pokrenuli i potpisivanje peticije za ponovno otvaranje ulice. U svemu tome, naravno, ima i onih koji smatraju da je staro rješenje bolje.

- Prometnica je otvorena da bi se za vrijeme gradnje kružnog toka rasteretio promet u tom dijelu grada. Upoznati smo s time da ima zadovoljnih i nezadovoljnih, jer su se obratili i na našu adresu. Treba sagledati kompletnu situaciju te potom odlučiti hoće li ta cesta biti puštena u promet ili će ostati zatvorena, rekao je Elvis Prenc, voditelj Odsjeka za komunalno i prometno redarstvo Grada Rovinja.

Naglasio je da će se konzultirati sa savjetom za promet, sve mora odobriti i Ministarstvo unutarnjih poslova, a konačni će sud, nakon mišljenja stručnjaka, dati Grad. Sve bi se, po riječima Prenca, uskoro trebalo riješiti. (M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter