Rovinj: Uhićena kradljivica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je zbog sumnje da je počinila četiri kaznena djela, od čega dvije krađe, tešku krađu i računalnu prijevaru, u petak privela 28-godišnjakinju iz Rovinja u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Rovinjska policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila sumnju da je 10. travnja provalila u obiteljski kuću u Rovinju, u ulici Kresinskih žrtava, iz koje je ukrala dvije bankovne kartice i novčani iznos od nekoliko stotina kuna. Istoga je dana ukradenim karticama na bankomatu u Rovinju podigla novčane iznose od nekoliko tisuća kuna, na štetu hrvatskih državljana u dobi od 75 i 78 godina.

Osumnjičena je potom 30. svibnja u Rovinjskom Selu ušla u nezaključanu kuću za odmor odakle je na štetu jednog 46-godišnjeg državljanina Njemačke i dvije državljanke Njemačke u dobi od 44 i 43 godine ukrala tri novčanika s nekoliko stotina eura i nekoliko tisuća kuna te osobne dokumente.

Posljednje kazneno djelo počinila je 3. lipnja kada je u večernjim satima u Rovinju u Ulici D. Biondi, kroz otvorena ulazna vrata ušla u kuću odakle je ukrala torbu u kojoj se nalazio novčanik s novcem, te 4 mobitela, oštetivši pritom 40-godišnju mađarsku državljanku za nekoliko desetaka tisuća kuna. Osumnjičena je privedena proteklog petka u jutarnjim satima dok je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava protiv nje. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter