Rovinj: Udario u ostavljeni auto na cesti

(Arhiva GI / N.LAZAREVIĆ)
(Arhiva GI / N.LAZAREVIĆ)

Dvije osobe su lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći u blizini Rovinja u četvrtak oko 1.30 sati. Prometna nesreća se dogodila kada je 52-godišnjak iz Rovinja upravljao Mercedesom, pulskih registracijskih oznaka, iz smjera Rovinjskog Sela prema Rovinju te je u zavoju, zbog neprilagođene brzine kretanja, izletio van kolnika na travnatu površinu gdje je oštetio tri prometna znaka.

Nakon toga, vozač se vratio na kolnik te se zaustavio na kolničkoj traci, namijenjenoj za promet iz suprotnog smjera, ostavio vozilo na cesti i krenuo pješice prema Rovinju, a da nije upalio svjetla na vozilu.

Za nekoliko trenutaka je iz smjera Rovinja naišao automobil Fiat, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnji vozač iz Rovinjskog Sela i koji je udario u ostavljeni automobil. U nesreći su ozlijeđeni 35-godišnji vozač i njegov 32-godišnji suputnik, također iz Rovinjskog Sela, koji su potom prevezeni u pulsku Opću bolnicu gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni, a 35-godišnjak je zadržan na promatranju.

Policija je alkotestiranjem utvrdila da je 52-godišnjak bio pod utjecajem alkohola od 0.65 promila, a 35-godišnjak 1.25 promila. Protiv vozača Mercedesa podnosi se optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter