Rovinj: U Zavicajnom muzeju pao dio stropa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djelatnike rovinjskog Zavicajnog muzeja u srijedu je u radu omeo pad dijela stropa iznad pulta gdje se prodaju karte, katalozi i monografije u izdanju muzeja, kao i suveniri.

Na srecu, iako je strop pao direktno na dvije djelatnice, nije bilo vecih posljedica, osim malog šoka. Kako saznajemo od ravnateljice muzeja Marije Smolice, takvi dogadaji nisu rijetki.

- Nalazimo se u starim zgradama u starogradskoj jezgri i navikli smo na slicne situacije pa nam takva iznenadenja nisu novina. Zgrada se redovito održava. Kada se nešto slicno dogodi, sve se odmah sanira. Moram reci da nam Grad Rovinj u takvim situacijama uvijek financijski pomogne pa vjerujem da ce i u ovom slucaju, rekla je Smolica.

Potvrdu o tome dobili smo i od glasnogovornice Grada Marije Crnac Rocco, koja je potvrdila da ce Grad, nakon što primi zahtjev Zavicajnog muzeja, pokriti troškove sanacije.

Dobra vijest je da ce uskoro u muzeju poceti rekonstrukcija i nadogradnja u koje ce biti uloženo oko 600 tisuca kuna pa ce u sklopu tih radova biti obnovljen i strop.


Podijeli: Facebook Twiter