Rovinj u ritmu festivala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zahvaljujuci drugom izdanju Rovinj Music Festivala, koji za cilj ima promovirati neafirmirane glazbene sastave i održava se u dvadesetak barova te na glavnoj pozornici pod šatorom na rivi, Rovinj je živnuo, a iz raznih gradskih kantuna cuje glazba.

U baru La tabacchina u ponedjeljak je popodnevni session zapoceo Oliver Kovach iz Pule, a u Art & Public baru i potom Buzzu nastupali su Felon iz Zagreba. Predrag Ljuna predstavio se u barovima Rio i Cinema, a u Tonetu su nastupali Silent iz Zagreba. U baru A-mar svojom su se svirkom predstavili Dimond Dust iz Rijeke, a ovdje su nastupali i skupina Newton iz Pule te Melting Core iz Rijeke. U Championu su se predstavili clanovi grupe Produženi kabel iz Splita i Davidian iz Zagreba, a u Baccusu je bio White Stain iz Ljubljane te Tahijevi kmetovi iz Karlovca.



Ti su sastavi i pojedinci donijeli rock, country, metal, blues, pop-rock, reaggae, ska, punk i grunge pjesme, a za ljubitelje hip-hopa i elektronicke glazbe u barovima Club, Zaya i Fenix nastupali su Medo i Fody iz Cakovca, Unification Theory iz Pule, Denigma iz Varaždina, DJ Ello iz Rovinja te DJ Magic iz Brtonigle.

Posebni programi, razne promocije i nastupi sudionika festivala dogadali su se i u barovima Al ponto, Bruno, Roxy te restoranima Calisona i Galeb. Zone festivala su i barovi Jimmy, Grota, Kristal, kavana hotela Adriatic te pizzerije Roma i Neptun. Zaista se tu našlo za svakog ponešto, a okosnica veceri u ponedjeljak bila je u šatoru postavljenom na rivi, gdje su nastupali sastavi Big Wave i Obican svijet iz Rovinja te Black Proof iz Pazina i Junkers 5 iz Pule.

Ljubitelji elektronske glazbe mogli su se rasplesati u klubu Shakakha uz Dechka iz Zagreba i Dos Dios iz Rovinja, a tu je u kutku za glazbenike održan i Jam Session All Stars.

Za vrijeme festivala, koji traje do 30. prosinca, u Multimedijalnom centru se na RMF sajmu mogu pogledati ponude razlicitih distributera glazbenih instrumenata, audio i stage opreme, nosaca zvuka i ostalih djelatnosti. Ondje ce se odvijati i strucna predavanja te besplatne glazbene radionice za gradane i sudionike.



Na festival se u natjecateljskom dijelu prijavilo šezdesetak izvodaca, za koje se može glasati kupnjom RMF kartice podrške, koja košta 50 kuna i kojom se ostvaruje niz popusta u barovima u kojima se odvijaju koncerti, ali i popusti u restoranima koji ga podupiru.

Osim glazbenika i grupa koji ce se natjecati za titulu najboljeg, u revijalnom dijelu programa nastupa 26 izvodaca, izmedu ostalog Balkan Strings, Franko Krajcar i Indivija, Kristian Terzic Sekset, Black Proof, Obican svijet, Rubikon, Junkers 5, Cuvari svirala, Dogma, Alen Sforzina, Bebetto, Dechko, Bar Zu, Filip Motovunski, Sick Swing Orchestra te Jasmina Makota Quartet.


Podijeli: Facebook Twiter