Rovinj u očima zagrebačkih srednjoškolaca

S otvorenja izložbe 'Rovinj''- Marija Smolica, Dario Sošić i Maja krstić-Lukač (N. O. R.)
S otvorenja izložbe 'Rovinj''- Marija Smolica, Dario Sošić i Maja krstić-Lukač (N. O. R.)

Sinoć je u Zavičajnom muzeju grada Rovinja otvorena izložba radova učenika Škole primijenjenih umjetnosti dizajna iz Zagreba na temu "Rovinj".

Svojim su se radovima inspiriranim poviješću, znamenitostima i posebnostima grada svete Eufemije predstavili učenici svih odjela, grafičkog, kiparskog, fotografskog, tekstilnog, odjela za dizajn metala i odjela unutrašnje arhitekture. Svi su oni, uz pomoć nastavnika-mentora, pokazali i predstavili Rovinj onakvim kakvim ga oni vide i doživljavaju.

- Deveta po redu izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna zajednički je poklon pet odjela škole na temu "Grad Rovinj - centar hrvatskog turizma". Izložba dolazi upravo u trenutku kada je Rovinj dobio priznanje "Zlatna jabuka" kao najbolji i najljepši grad hrvatskog turizma 2012. godine, no i u vrijeme kada naša škola slavi 131 godinu postojanja, rekla je na otvorenju izložbe akademska kiparica Maja Krstić-Lukač, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Dodala je da su ovi radovi ujedno zajednička čestitka svih učenika i nastavnika Rovinju i njegovim građanima, ali i moguća inspiracija za novu turističku promidžbu.

O suradnji dviju ustanova govorila je ravnateljica Muzeja,Marija Smolica, istaknuvši da ona traje i više od desetljeća, dok je viši kustos Dario Sošić, podsjetio i na neke znamenita imena hrvatske likovne scene, poput Ante Despota i Ljube Škrnjuga, koji su i znatno ranije, pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, kao profesori škole, izlagali u Rovinju. 

Radovi, koji maštom i izvedbom plijene pozornost gledatelja, mogu se razgledati do 23. svibnja. (N. O. RADIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter