Rovinj: U muzeju izložba keramike učenika OŠ V. Nazor

Izložbu su otvorile Marija Smolica, Dolores Jašarević, Suzana Poropat Božac i Arijana Dobrila Barbaro
Izložbu su otvorile Marija Smolica, Dolores Jašarević, Suzana Poropat Božac i Arijana Dobrila Barbaro

U Zavičajnom muzeju otvorena je izložba keramike učenika Osnovne škole Vladimira Nazora "Ča More more". Uz pomoć profesorice likovnog odgoja Arijane Dobrila Barbaro i učiteljice razredne nastave Dolores Jašarević učenici škole su izradili čitav spektar ribica, kojim su pokazali svoj koloristički doživljaj morskih dubina.

Nakon izrade i bojenja radovi su pečeni u školskoj keramičarskoj peći. Ovo je već peta izložba koju uz dan svoje škole Nazorovci priređuju u Zavičajnom muzeju.

Jedna od autorica Tea Ciprić ove je godine sudjelovala u državnoj završnici učeničkih natjecanja iz likovne kulture. Na državnoj izložbi likovnih radova "Tradicija i suvremenost - između mita i stvarnosti" nagrađen je Toni Kniha. Na toj izložbi sudjelovali su još Ivan Radić, Leon Trošt, Simon Constatin Đekić i Tomas Vaccani.

Na državnom natjecanju u pisanju i ilustriranju vlastite priče Sara Debeljuh je osvojila treću nagradu, dok su Almedin Bešić i Lea Noa Krstičević pohvaljeni. Joshua Lee Flecher je pak sa svojim literarnim radom nastupio na državnom Lidranu. (Napisao i snimio A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter