Rovinj: Trio Opera Viwa nadahnuto koncertirao

Trio Opera Viwa (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Trio Opera Viwa (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Sinoć je u crkvi svetog Franje održan pretposljednji koncert Ljetnog festivala Rovinj. Pod nazivom La Flute Enchantée nastupio je Trio Opera Viwa kojeg čine sopranistica Silvia Martinelli, flautista Fabio Taruschio i za klavirom Andrea Trovato.

Talijanski je trio za ovu prigodu izvodio djela Kummera, Verdija, Listza, Ravela, Saint-Saënsa i drugih, a cjelovečernji je koncert otvoren Fürstenauvom "Die Flöte".

Troje je umjetnika svojim muziciranjem i glazbenim vještinama, odnosno glasom u slučaju Silvije Martinelli, koja je s najvišim ocjenama diplomirala solo pjevanje i kazališnu umjetnost na Konzervatoriju u Perugi, mamilo je publiku na dugotrajan aplauz. 

Naime, uz Martinelli dobitnicu mnogobrojnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, briljirali su i flautist Taruschio, koji svira na Brannen&Cooper flautama i koji je muzicirao u nekim od najpoznatijih koncertnih dvorana, među kojima i u Palazzo Pitti u Firenzi, Sveučilištu za strance u Perugiji, sali Mozart u Bologni i drugima, a svoje je glazbene vještine pokazao i Andrea Trovato, jedan od čestih gostiju prestižnih koncerta talijanskih i inozemnih udruga.

Posljednji ovosezonski koncert Ljetnog festivala Rovinj zakazan je u crkvi svete Eufemije, 8. rujna, kada će pod dirigentskom palicom maestra Pieralberta Cattanea nastupiti Puhački ansambl Bergamo. Početak koncerta je u 21 sat. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter