Rovinj: Teško ozlijeđen na radu

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnovanu sumnju da je 45-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, kao osoba odgovorna za zaštitu na radu, počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, 29. siječnja 2013. godine na gradilištu u Rovinju dogodila se nesreća na radu. Tada je prilikom obavljanja radova na izgradnji apartmana s visine od nekoliko metara pao 44-godišnji bosanskohercegovački državljanin. Muškarcu su pomoć pružila dvojica kolega koji su ga prevezli na HMP Rovinj. Medicinskom osoblju 44-godišnjak je izjavio da se ozlijedio kod kuće obzirom da se tako dogovorio s 45-godišnjakom koji je bio zadužen za zaštitu na radu.

Zbog težine ozljeda, djelatnici HMP Rovinj prevezli su 44-godišnjaka u OB Pula gdje je utvrđeno da zadobio teške ozlijede te je zadržan na liječenju. Provedenim izvidima utvrđeno je da se 44-godišnjak nije ozlijedio kod kuće, već na gradilištu tako da se protiv odgovorne osobe i tvrtke iz Zagreba podnosi kaznena prijava za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. (PU istarska/GI)


Podijeli: Facebook Twiter