Rovinj: Svjetski trendovi u ugostiteljstvu i turizmu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu je, prvi put u Rovinju, u nekadašnjoj tvornici duhana, otvoren 27. Promohotel, medunarodni sajam prehrane, pica i opreme za turizam.

- Možemo poruciti državi, županiji, gradovima i opcinama da je turizam privilegija, gospodarska grana koja multiplikativno veže uz sebe brojne djelatnosti, istaknuo je župan Ivan Jakovcic i najavio znacajna sredstva koja ce uskoro biti na raspolaganju onima koji se turizmom bave.

Na dvije tisuce kvadrata sajmenog prostora predstavlja se 160 izlagaca iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, a svima je cilj predstaviti svjetske trendove u ugostiteljstvu i turizmu. Sajam je posebno namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, kafica i restorana, iznajmljivacima apartmana i kuca.

Promohotel se iz Poreca preselio u Rovinj zbog nedostatka prostora. Organizatori iz tvrtke Studio 53 su partnere našli u Maistri, koja je vec organizirala slicne manifestacije.

U sklopu Promohotela posebno se predstavlja Pokrajinski sekretarijat za privredu iz Novog Sada, na cijim štandovima pod sloganom "Najbolje iz Vojvodine", izlaže tridesetak izlagaca. Tradicionalno se, u organizaciji udruge Bio Istra, 11. put održava Promonatura, specijalizirana izložba ekoloških i autohtonih proizvoda Hrvatske. Pod pokroviteljstvom Istarske županija, na ovoj izložbi pod sloganom "Male hrvatske gastro price", sudjeluje pedesetak izlagaca iz Istre i drugih krajeva Hrvatske.

Uz okrugli stol pod nazivom "Hrvatski autohtoni proizvod - proizvod na vratima turizma", Bio Istra organizira i predavanje "Minimalizacija stresa hranom i tehnikama Silva metode", o cemu ce u subotu u 11 sati govoriti Vlasta Radoicic.

Novost je i zajednicki nastup Bio Istre, klastera Hrvatski interijeri i predstavnika drvne industrije, koji su pripremili zajednicku specijaliziranu izložbu pod nazivom "Domaci proizvod za održivi turizam".

Na sajmu ce se održati niz predavanja i seminara. Prvi nakon otvaranja bio je "Kako poslovati s Nizozemskom?", u organizaciji Hrvatske gospodarske komore iz Pule i Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj. Sajam je za posjetitelje otvoren od 10 do 19 sati, a u subotu do 17 sati. (A. POKRAJAC; snimio D. MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter