Rovinj: Subvencije za kolektor ili kotao

(A.KANCELAR)
(A.KANCELAR)

Grad Rovinj u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je javni natječaj kojim subvencionira ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama.

Pravo na jednu od 11 planiranih subvenciju može ostvariti fizička osoba na zakonitoj obiteljskoj kući namijenjenoj stanovanju (barem 50 posto bruto podne površine objekta) u osobnom vlasništvu ili vlasništvu članova uže obitelji na zasebnoj građevnoj čestici.

Dakle, natječaj ne uključuje kuće čija je gradnja u tijeku i one za koje je pokrenut postupak legalizacije, zatim za one koje imaju više od dvije stambene jedinice (kućanstva) te koje premašuju građevinsku bruto površinu od 400 četvornih metara.

Subvencioniraju se sunčani toplinski pretvarači (kolektori) za pripremu potrošne tople vode i grijanje, zatim kotlovski sustavi na biomasu za centralno grijanje (kotlovi na drvnu sječku, pelete i pirolitički kotlovi).

Izrada pripremne i projektne dokumentacije ne prihvaća se kao opravdani trošak, a udio subvencioniranja u opravdanim troškovima može iznositi maksimalno 50 posto iznosa, odnosno do 15 tisuća kuna po sustavu obnovljivog izvora energije. Prijave traje mjesec i pol dana od objave natječaja. Više informacija o natječaju i potrebnoj dokumentaciji može se pronaći na službenim web stranicama Grada Rovinja. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter