Rovinj: Stara stanica - stari vozni red

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S Facebook stranice Volim Rovinj dobili smo sliku i komentar neažuriranog voznog reda na rovinjskom autobusnom kolodvoru. Doista, na veliki pano s voznim redom prilijepljena je poruka da nije ažuriran pa se za tocne informacije treba obratiti na šalter za prodaju karata.

Šalter, ukljucivši stanke za marendu, radi od 8 do 20 sati, subotom i nedjeljom od 8 do 13.30, no pred njim je cesto gužva, posebno ljeti, pa na informaciju treba cekati u redu. Davanje informacija o voznom redu samo povecava gužvu pred šalterom.

Poruka na panou napisana je samo na hrvatskom pa se naši citatelji pitaju kakva je to slika turistickog Rovinja. Doduše, i cijeli stari i nefunkcionalni kolodvor odudara od imidža grada s cetiri zvjezdice, kakvim se Rovinj nastoji predstaviti. Za novi kolodvor još nije dovršen ni detaljan urbanisticki plan pa je neizvjesno kada ce se (iz)graditi.

Voditelj Autotransove podružnice Porec-Rovinj Amir Maroš kaže da su i u ovoj prijevoznickoj tvrtki, koja upravlja kolodvorom, ocekivali izgradnju novog objekta pa nisu ulagali u staru stanicu. Pano je zastario, prednji ostakljeni dio nema amortizera pa ga nakon otvaranja treba podlagati letvama. Blagajnice, koje jedine rade na kolodvoru, nerado se, a što je i razumljivo, upuštaju u ovu avanturu.

- Vozni red se cesto mijenja pa ga je potrebno ažurirati. U tu svrhu u Rovinj cemo poslati tehnicko osoblje, a postavit cemo i informacije na stranim jezicima za turiste, zakljucio je Maroš. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter