Rovinj Spring Jazz otvorile domace snage

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva vecer drugog izdanja Rovinj Spring Jazza bila je u znaku domacih snaga. Izvanredno muziciranje pokazali su svi clanovi Kristian Terzic sexteta koji su u cetvrtak navecer fusion zvucima ispunili Multimedijalni centar.

Uz Terzica na klaviru i klavijaturama sekstet cine Luka Veselinovic na elektricnom basu i kontrabasu, Marko Matoševic na bubnjevima, Alen Spada na gitari, Branko Sterpin na trubi i krilnici te Boris Popov na udaraljkama.

Koncertom su dominirale autorske skladbe poput "Up and Down" ili "Combinate", ali i jazz standardi. Glazbenici su, medu ostalim, izveli i svoju verziju popularne skladbe "Autumn Leaves".

Mladi i priznati muzicari stvorili su ugodnu atmosferu. Bila je to poslastica za ljubitelje ove vrste jazza. Njihovo muziciranje i improvizacije publika je redovno nagradivala dodatnim aplauzom te ih pozvala na bis.

Uz glazbu u MMC-u su se prikazivale i fotografije Marijane Bacelj koja je pod nazivom "Jazzinsights" odabrala sto fotografija s cetiri prošlogodišnja koncerta Rovinj Spring Jazza. Za razliku od prethodne godine ozvucenje je bilo kvalitetnije, a i sam ambijent je prilagoden za održavanje ovakve vrste koncerta.


Podijeli: Facebook Twiter