Rovinj: Sponza i Poropat jedini kandidati za sindaka?

U rovinjskoj gradskoj vijećnici bez većih promjena? (A. POKRAJAC)
U rovinjskoj gradskoj vijećnici bez većih promjena? (A. POKRAJAC)

Dosad je u Rovinju službeno svog kandidata za gradonačelnika istaknuo jedino IDS. Očekivano, potporu te stranke za svoj četvrti mandat je još u prosincu prošle godine dobio aktualni gradonačelnik i saborski zastupnik Giovanni Sponza.

- Rezultati potvrđuju da smo puno radili, imali jasan i provediv plan, stvorili uvjete za investicije, ali i štitili rovinjske prirodne ljepote i opće dobro te smo u vrijeme krize morala, kada otuđenost jača, zadržali humanost. Na temelju tih rezultata i vrijednosti spreman sam izaći pred građane Rovinja i zatražiti povjerenje za naredni mandat, rekao je tom prigodom Sponza.

Podsjetio je da je Rovinj u 12 godina, od kada je gradonačelnik, bez afera.

Izvršni odbor rovinjske Zajednice Talijana, koja tradicionalno podržava IDS, je kandidiravši za zamjenika gradonačelnika Marina Budicina ponovno pokazao svoju naklonost sadašnjim gradskim vlastima.

Iz gradskog odbora SDP-a, koji je na prošlim izborima za gradonačelnicu istaknuo aktualnu pomoćnicu ministra unutrašnjih polova Ines Krajčak, saznajemo da će ova stranka imati svog kandidata za gradonačelnika. O tome će se odlučivati na sjednici odbora ovog tjedna.

Od Gracijana Švića, predsjednika rovinjskog HDZ-a i gradskog vijećnika, koji je na prošlim izborima bio kandidat za gradonačelnika, saznajemo da će se o eventualnom ovogodišnjem kandidatu raspravljati na sjednici gradskog odbora, također do kraja mjeseca.

Od oporbenih vijećnika u sadašnjem mandatu Gradskog vijeća nezavisni vijećnik Bruno Poropat, koji je bio kandidat i na prošlim izborima, rekao nam je da će se i ove godine natjecati za najvišu gradsku funkciju te da će u tome dobiti podršku ljudi okupljenih oko Damira Kajina.

- Svaki sam dan s građanima Rovinja, koji sve više osjećaju nezadovoljstvo nekolicinom pojedinaca koji ovim gradom drmaju već tri desetljeća. Rovinj stagnira, sramota je da grad s ovakvim potencijalom ima najveći porast nezaposlenosti, više od tisuću građana na birou, od kojih je skoro 90 s fakultetima, poručuje Poropat, za sada jedini poznati protukandidat Sponzi. (A. POKRAJAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter