Rovinj: Školjka postaje vrhunski edukacijski centar

(arhiva GI)
(arhiva GI)

Ministarstvo turizma dodijelilo je Istarskoj županiji pola milijuna kuna za budući Centar izvrsnosti u obrazovanju za turizam i ugostiteljstvo u Rovinju. Riječ je o bespovratnim sredstvima koja Ministarstvo u ovoj godini dijeli za izradu projektne dokumentacije kako bi se kasnije takvi projekti mogli prijaviti na europske fondove. Inače, ovaj je projekt županija kandidirala i na natječaj Ministarstva "Fond za turizam", također za dodjelu bespovratnih sredstava za izradu projektne dokumentacije za kasnije kandidiranje na europske fondove.

Ovaj bi centar trebao biti uređen u zapuštenoj gradskoj zgradi gdje je nekada bio poznati restoran Školjka. Bio bi zadužen za specijaliziranu edukaciju turističkog i ugostiteljskog kadra prije svega u gastronomiji, slastičarstvu, recepcijskom i restoranskom poslovanju nakon srednjoškolskog obrazovanja te bi postojala mogućnost jednogodišnjeg, dvogodišnjeg ili trogodišnjeg doškolovanja. Prema informacijama iz županije, centar bi prema prvim procjenama koštao oko tri milijuna eura.

- Dosad smo za centar izvrsnosti novcem od županije i Grada Rovinja pripremili idejni projekt, a bespovratnim novcem od Ministarstva turizma izradit ćemo feasibility studiju, cost benefit analizu i glavni projekt. To je nešto što se u relativno kratkom roku može napraviti i što otvara mogućnost da taj projekt vrlo brzo bude kandidiran za strukturne fondove, kaže nam Oriano Otočan iz Istarske županije.

Uz ovaj projekt, bespovratna sredstva dobilo je još šest projekta u Hrvatskoj, među kojima je 300 tisuća kuna dobila Primorsko-goranska županija za žičaru na Učki. (B. BAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter