Rovinj: Senzualan ples na Trgu brodogradilišta


Senzualan, strastven, poseban, samo su neki od pridjeva koje opisuju jedan od najpoznatijih plesova svijeta - argentinski tango.

Ako ste ljubitelj tog plesa onda je Rovinj bila nezaobilazna stanica ovog vikenda gdje su se već tradicionalno okupili polaznici škole plesa, studija Libertango iz Njemačke.

Tangofestival Rovinj se u suradnji s Maistrom i njemačkim studijom iz Oldenburga i Bremena održava već sedmu godinu zaredom i iz godine u godinu privlači sve veći broj sudionika.

Romantičan ugođaj Rovinja ovaj ples dodatno čini čarobnim, pa su parovi mamili poglede publike, koja nikako nije mogla ostati ravnodušna na pokrete plesača.

Polaznici su svoje vještine osim na radionicama i plesu u hotelu Parrk pokazali, kao što to i uobičavaju, na Trgu brodogradilišta.

Taj je rovinjski trg u popodnevnim satima, nakon tečajeva i prije večernjih partyja, bio gotovo premalen za sve koji su htjeli pokazati naučeno na festivalu, a publika je dodatno obogatila atmosferu te aplauzom nagrađivala pojedine točke i plesače.

Iako se radi o njemačkoj školi, radionicama plesa su se mogli priključiti svi koji su to htjeli, a tečajevi su bili namijenjeni početnicima do profesionalnih plesača.

Tečajeve su držali vrsni koreografi i pedagozi plesa iz Argentine i Njemačke - Diana de Valle i Juan Camerlingo, Laura Priori i Andreas von Maxen, Catalina & Tomas Lotte, Maurizio & Martin, a osim DJ-a za glazbu su se pobrinuli i članovi kvinteta Beltango. (M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter