Rovinj: Sedam tisuća nogometnih noćenja

Trening hrvatske nogometne reprezentacije na rovinjskim terenima (M. MIJOŠEK)
Trening hrvatske nogometne reprezentacije na rovinjskim terenima (M. MIJOŠEK)

Ove je zime u Rovinju na pripremama boravilo najviše nogometnih klubova do sada, čime se grad sv. Eufemije potvrdio kao top-destinacija za pripreme nogometaša. Na kompleksu od tri nogometna igrališta na Valbruni, od kojih su dva s prirodnom i jedan umjetnom travom, te na onom u Rovinjskom Selu, ove se zime pripremalo 35 nogometnih klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke te Bosne i Hercegovine.

Za nedavnog Turnira prijateljstva, u Rovinju su boravile ženske nogometne reprezentacije Hrvatske, Slovenije, Rusije, Slovačke i Makedonije.

Boravkom svih ovih ekipa u hotelima Maistre u mrtvoj sezoni ostvareno je sedam tisuća noćenja. Gradska tvrtka za upravljanje sportskim objektima Valbruna sport ostvarila je dodatni prihod od iznajmljivanja igrališta, dok je Nogometni klub Rovinj, koji ih koristi, dobio donaciju Maistre.

Valbruna sport očekuje daljnje povećanje broja dolazaka sportaša na pripreme u Rovinj. Uz četiri nogometna igrališta, ova tvrtka upravlja bazenom velikih dimenzija Delfin koji namjerava natkriti, fitness centrom na nekadašnjoj željezničkoj stanici i trima sportskim dvoranama, kojima će se uskoro pridružiti i četvrta u nadograđenom dijelu Gimnazije.

Na jesen se očekuje i dolazak nogometne reprezentacije. Vatreni su se posljednjih godina na terenima Valbrune pripremali desetak puta, uz ostalo i za Europsko prvenstvo u Austriji te potom za prošlogodišnji Euro u Poljskoj. Za svog boravka nogometaši koriste hotele Park i Eden. Budući da se u Edenu rekonstruiraju fitness i wellness centar s brojnim drugim sadržajima, uvjeti za pripremanje sportaša će se još poboljšati. (Aldo POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter