Rovinj se trese u ritmu salse


U Rovinju se više ne može ni zamisliti početak ljeta bez salse. Kako je bilo prije valjda se više nitko ne sjeća. S razlogom. Hrvatski ljetni salsa festival koji je počeo u ponedjeljak 22. lipnja nakon petodnevnog Festivala senzualnih plesova, također proizašlog iz organizacije Salsa Adria Production, cijeli grad jednostavno protrese, raspleše i razdrma. Da ne spominjemo da "salseri" zauzmu valjda svaki slobodni krevet, počevši od onih Maistrinih koji su, kako nam kaže Klaić iz administrativne organizacije Festivala, 100 posto popunjeni.

Aktivni odmor odavno je popularan. More i sunce sami za sebe već godinama nisu in".

- Program festivala nudi ponešto za svakoga, bez obzira na plesno iskustvo, govore nam iz organizacije Festivala. - Plesači željni učenja imaju priliku izbrusiti svoje plesne vještine u ukupno 120 sati radionica. Ipak, neplesači mogli bi se u ovom trenutku u Rovinju osjećati kao "autsajderi".

Zajednička suradnja najjače domaće turističke tvrtke i organizatora proizašla je još prije 11 godina kad je i organiziran prvi festival salse. Teško se uopće osvrnuti kako je bilo tada, s obzirom da je svako novo izdanje u Rovinj dovelo više gostiju, više plesa, više partyja i n posljetku veću zaradu, pa osim fokusiranja na ovogodišnje izdanje, možemo samo razmišljati o onom sljedećem.

- Maistra je kao sponzor i pružatelj usluga zadužena za smještaj, dvorane i cathering, a Salsa Adria Production za partyje, evente i radionice - kaže Klaić. - Oni se održavaju i na gradskom trgu i u nekim sportskim dvoranama, a na inicijativu ugostitelja, ne bi li privukli kojeg gosta više, održi se i pokoji koncert izvan same organizacije Salsa festivala. Ovih je dana zato rasplesano u gotovo svakom djelu grada.

Iz Maistre saznajemo da se u 14 dana, sudeći po kootizacijama, očekuje oko 3000 sudionika. Pomama vlada i za bazenima, točnije rečeno za pool partyjima u Amarinu, Vilas Rubinu te na Crvenom otoku i Katarini. (P. BARIČEVIĆ) (opširnije u tiskanom izdanju)


Podijeli: Facebook Twiter