Rovinj se priprema za Popolanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ukljuci se i ti!" moto je ovogodišnje Popolane - sportske, rekreativne, zabavne, gastronomske i humanitarne manifestacije - koja ce se održati od petka do nedjelje na više lokacija u Rovinju, najavio je tajnik Saveza sporta Grada Rovinja Giovanni Rocco na konferenciji za novinare.

U sklopu manifestacije održava se, uobicajeno, i velika humanitarna akcija za pomoc rovinjskom Društvu osoba s invaliditetom.

Sudjeluju svi sportski klubovi, društva, razne udruge, vrtici, škole, umirovljenici, odnosno gradani Rovinja, a prikljucit ce im se i mnogobrojni turisti.

U petak ce u jutarnjim satima Maistrin animacijski tim održati sportsko-rekreativni program za djecje vrtice, nastupat ce limena glazba i rovinjske mažoretkinje, a od 11 do 14 sati sportom ce se baviti rovinjski osnovnoškolci.

U subotu ce u jutarnjim satima biti održano prvenstvo u podvodnom ribolovu, a u 9 sati krece obilježavanje trase 8. polumaratona dugog 21 kilometar. U hodanju sudjeluju clanovi Društva osoba s invaliditetom, Udruge umirovljenika i njihovi prijatelji koje ce gradani i ostali sudionici docekati na trgu izmedu 12 i 12.30 sati, što je i središnji dogadaj u subotu, kada ce sudionike pozdraviti i Gracijano Turcinovic, istarski hand-biker koji ce nastupati na paraolimpijadi u Londonu. Tog dana ce se još održati i "Nordic Walking Parade", turniri u šahu i elektricnom pikadu, a od 10.30 do 11.30 sati održat ce se i vježbanje na otvorenom - "Rovinj vježba zajedno". U 16 sati starta biciklijada, a nakon toga program za mlade sportske kategorije. Za zabavni dio programa zaduženi su clanovi kluba ritmicke gimnastike Arabesque, gimnastickog kluba Roxanne te zborovi Nuvola i Oldtimer.

- Nedjelja, zadnji dan manifestacije, bit ce u znaku 8. medunarodnog polumaratona Kupa nacija u koji su uz Rovinj kao jedini hrvatski grad ukljuceni i gradovi iz Italije te Slovenije, rekao je Rocco.

Nakon starta nastupaju rovinjske mažoretkinje koje slave 15 godina postojanja, a od 14 do 16 sati moci ce se kušati brodet od ribe ulovljene na natjecanju u sportskom ribolovu. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter