Rovinj: SDP-HSLS-HSU-HNS konstruktivna oporba

Petar Radetić i Tomislav Sošić (A. POKRAJAC)
Petar Radetić i Tomislav Sošić (A. POKRAJAC)

Nositelj i drugi na listi koalicije SDP-HSLS-HSU-HNS Rovinja Petar Radetić i Tomislav Sošić danas su se na konferenciji za novinare zahvalili biračima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su im dali glas. Rekli su da gotovo 16 posto dobivenih glasova ne čini velik postotak, ali su u odnosu na prošle lokalne izbore, kada je izboren tek jedan mandat, sadašnja tri velik napredak za ove stranke.

- Bez obzira na mali odaziv u Rovinju, od 35 posto birača naša je koalicija jedina dobila veći broj glasova od prethodnih izbora, kada je izlaznost bila oko 50 posto. Činjenica je da je IDS apsolutni pobjednik izbora i mi im čestitamo, ali je također činjenica da je vladajuća stranka dobila 11 posto ili 1.700 glasova manje nego na prošlim izborima, naglasio je Petar Radetić.

Radetić je napomenuo da broj dobivenih mandata nije u korelaciji s dobivenim glasovima, te da bi u slučaju da je cjelokupna oporba bila na jednoj listi, IDS osvojio devet, a oporba osam mandata. Naglasio je i da će se Rovinjom upravljati apsolutnom većinom sa svega 18 posto glasova upisanih birača.

- U Gradskom vijeću djelovat ćemo kao klub vijećnika SDP-HSLS. Bit ćemo konstruktivna oporba koja će raditi u interesu građana Rovinja. Zalagat ćemo se za realizaciju našeg programa, a budući da je sličan IDS-u, kontrolirat ćemo i propitivati njegovo ostvarenje. Kao što smo i obećali, inzistirat ćemo na tome da se čim prije osnuju mjesni odbori, posebno u Rovinjskom Selu, gdje smo dobili više od 20 posto glasova, zaključio je Radetić. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter