Rovinj: Rijetki swingeri opstali na plaži Punta Križa

Zaštitari u obilasku nekadašnjeg swingerskog raja (M. MIJOŠEK)
Zaštitari u obilasku nekadašnjeg swingerskog raja (M. MIJOŠEK)

Nastojanja Grada Rovinja da se riješi swingera na plaži Punta Križa su djelomično uspjela. Broj ljubitelja otvorenog seksa na plaži se smanjio pa se od nekadašnjih grupa pojavljuju tek pojedinačni parovi. Budući da se Grad Rovinj i njegova Turistička zajednica nastoje riješiti nametnutog imidža swingerske destinacije, akcija sa zaštitarima nastavit će se i idućeg ljeta.

- Zaštitarsku tvrtku smo angažirali nakon postavljenja tabela s upozorenjima na prilazima Punti Križa i na tamošnjim plažama početkom kolovoza. Po ugovoru dozvoljen je svakodnevno obilazak plaže do kraja listopada. Zaštitari su djelovali preventivno pa je na plaži bilo više reda, kaže pročelnik za komunalne djelatnosti Grada Ando Saina.

Od Saine saznajemo da su po potrebi zaštitari upozoravali kupače na neprimjerno ponašanje, a nekoliko su puta u pomoć pozvali policiju. Neslužbeno saznajemo da je policija intervenirala triput, dvaput zbog tučnjave, a jednom zbog neprimjerenog ponašanja na javnome mjestu, koje je kažnjivo u svim zemljama EU-a. Taj je slučaj prekršajno prijavljen, a od Damira Šurine, predsjednika rovinjskog Prekršajnog suda, saznajemo da je prijavljeni austrijski državljanin zbog vrijeđanja moralnih osjećaja pravomoćno kažnjen sa 770 kuna.

Zaštitari i komunalni redari su kontrolirali i brodove za prijevoz turista, posebno one koji su u svoje prospekte uvrštavali posjet "swingerskom raju". Brodovi koji su se približavali obali na manje od dopuštenog evidentirani su i prijavljeni Lučkoj kapetaniji. Usto, dva takva broda, čiji vlasnici nisu iz Rovinja pa ne poznaju tamošnje podmorje, nasukala su se pred plažom. (A. POKRAJAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter