Rovinj: Rekordan dolazak kruzera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sjevernu rovinjsku luku Valdibora u utorak je pristao motorni jedrenjak "Wind Surf". Rijec je o najvecem brodu medunarodne tvrtke za brodska krstarenja Windstar Cruises, koji plovi kombinacijom snage vjetra i motora, regulirane racunalom.

Plovilo je dugacko 187 metara i prevozi 310 putnika na povratku s jadranskog krstarenja. Rovinj je pretposljednja stanica na njegovu povratku iz Dubrovnika u Veneciju.

To je 58. kruzer koji je ove godine pristao u Rovinj. Buduci da se ocekuje dolazak njih još desetak, Rovinj ce znatno poboljšati prošlogodišnji rekord od 55 dolazaka.

U Luckoj upravi, koja je domacin kruzerima, saznajemo da je ove godine u luku pristalo 246 megajahti, što je manje od prošlogodišnjih 253. Megajahte su se medutim duže zadržavale, pa ce prihod Lucke uprave od njih na kraju ipak biti veci.

Prihod od domacih izletnika bit ce na prošlogodišnjoj razini. Iz Poreca i drugih obalnih gradova ove je godine do sada u Rovinj doplovilo 2.177 izletnickih brodova. Lani je rovinjska luka ugostila 2.200 brodova, pa još postoji mogucnost dostizanja lanjskog broja uplovljavanja.


Podijeli: Facebook Twiter