Rovinj: Rekonstrukcija benzinske postaje na obali

(N. O. RADIĆ)
(N. O. RADIĆ)

Uprava INE se probudila. Jer, kako drugačije nazvati uređenje i modernizaciju dvije od ukupno tri ININE benzinske postaje u Rovinju koje su u tijeku, i posljednje treće, koje Rovinjci od milja zovu "starom", a nalazi se u Istarskoj, na samom ulazu u grad iz pravca Pule, i čija se rekonstrukcija najavljuje za početak slijedeće godine.

Kako je već poznato, modernizacija benzinske stanice na Gripulama koja je startala početkom listopada, kada su i krenuli radovi na Državnoj cesti 303 trebala bi donijeti visok nivo zaštite okoliša i bolju ponudu robe i naftnih derivata. Naime, uz uklanjanje postojećeg i gradnje novog uslužnog objekata s prodavaonicom, zamijenit će se i ugraditi tri nova spremnika za derivate kao i spremnik za potrošače auto plina. Radove vrijedne 7,7 milijuna, izvodi Graditelj svratiše iz Zagreba, a u potpunosti ih financira  INA.

No, početkom prosinca otvoreni su i radovi na benzinskoj stanici na rivi, koja raspolaže s oko 30 četvornih metara. Ista, je kako doznajemo, posljednju rekonstrukciju doživjela prije četrdesetak godina pa će joj novi "make-up", koji će također i u cijelosti financirati INA, i više no dobro doći. Kako doznajemo, u čvrstom se objektu na prometnici mijenja kompletan interijer, a dobit će se i novi, moderni pristup stanici.

U dijelu koji je na samoj obali, mijenjaju se dojučerašnji stupići i postavlja inox ograda, sanira se betonski parter kao i radne zone. Iako su radovi u punom tijeku, benzinska radi "iz kontejnera", što je za vlasnike brodova, itekako sve ovo vrijeme dobra vijest. Međutim, zbog, premještanja razvodnog strujnog ormara slijedećeg tjedna, konkretno od 15. do 20. prosinca, benzinska postaja bit će zatvorena za korisnike.

Inače, njeno puštanje u promet i u novom ruhu očekuje se sredinom siječnja, za kada se i najavljuje početak radova na na "staroj" benzinskoj u Istarskoj ulici. (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter