Rovinj prvi u zemlji ostvario tri milijuna noćenja

Rekord je postignut osam dana ranije nego lani (M. MIJOŠEK)
Rekord je postignut osam dana ranije nego lani (M. MIJOŠEK)

Rovinj je prvi od hrvatskih gradova u ovogodišnjoj turističkoj sezoni 5. rujna, ostvario rekordnu brojku od tri milijuna noćenja. Ova je brojka impozantnija tim više što je grad svete Eufemije, u odnosu na prošlu godinu domaći rekord postigao čak osam dana ranije nego lani. Valja istaknuti i da je ovaj rezultat ostvaren zahvaljujući dolasku 485 tisuća gostiju, kojih je također u odnosu na lani bilo osam posto više.

Sedam godina prvi

- Razloga za zadovoljstvo imamo na pretek. Jer, osim što smo sedmu godinu za redom prvi u zemlji po broju ostvarenih noćenja, sada smo i prvi stigli brojku od tri milijuna noćenja, kaže direktorica Turističke zajednice grada Rovinja, Odete Sapač, apostrofirajući i činjenicu što su impozantne turističke brojke realizirane usprkos manjim turističkim kapacitetima, odnosno bez hotela Amarin koji je svoja vrata gostima otvorio tek 18. kolovoza.

Također, smatra Sapač, u ovom se kontekstu ne treba zanemariti ni zaboraviti na mnogobrojne aktivnosti koji je Rovinj uložio u promociju destinacije i kvalitetu turističkog proizvoda.

- Odličan rezultat postignut je i zbog značajne promocije grada i aktivnosti koje Rovinj pruža tijekom čitave godine, od brojnih sportsko-rekreativnih događanja, preko kongresnog turizma pa sve do velikih i kvalitetnih eventa, smatra Odete Sapač, dodajući kako je ključ uspjeha rovinjskog turizma a s tim i rasta broja gostiju i ostvarenih noćenja u permanentnom ulaganju i konstantnoj promidžbi koja se odvija tijekom čitave godine.

Inače, u Rovinju su ponajviše uživali gosti iz Njemačke, Austrije i Italije. U top šest, uvrstili su se i Nizozemci, Slovenci i gosti iz Velike Britanije. Trenutno, kako saznajemo u Rovinju se odmara 26 tisuća gostiju.

Rezultat ulaganja

Također, ni predsjednik Uprave hotelijersko-ugostiteljske kuće Maistra, Tomislav Popović, nije krio zadovoljstvo postignutim uspjehom.

- Nismo iznenađeni ostvarenim rezultatima. Rezultat je to sustavnih ulaganja, vrijednih više od tri milijarde kuna, dodatne edukacije naših zaposlenika i drugih napora uloženih u podizanje kvalitete i prepoznatljivosti Rovinja kao prestižnog turističkog odredišta. Valja, svakako, istaknuti i dobru suradnju s lokalnom zajednicom, izjavio je za naš list Tomislav Popović, dodajući da će rezultati biti još viši i bolji,  i tome će u budućnosti pridonijeti i nova Adrisova ulaganja vrijedna 1,6 milijardi kuna, od kojih samo u Hotel Park ide 450 milijuna kuna, izjavio je predsjednik Uprave Maistre, Tomislav Popović. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter