Rovinj prvi u Hrvatskoj s tri milijuna ostvarenih noćenja

Pljukanci s plećkom, verzotom, pomidorićima i - laticama geranije
Pljukanci s plećkom, verzotom, pomidorićima i - laticama geranije

Rovinj je danas (25. kolovoza), prvi u državi realizirao tri milijuna noćenja i to dva tjedna ranije u odnosu na prošlu godinu. Valja također istaknuti i da je ove godine do danas u Rovinju evidentirano više od 490 tisuća dolazaka,12 posto više nego u istom periodu lani.

Svi ih vole

- Kao što smo vjerovali i nadali se, Rovinj je danas premašio čarobnu brojku od tri milijuna noćenja. Na te smo brojke ponosni tim više jer su ostvarene s ukupnim osnovnim kapacitetima od 35.227 kreveta i bez Hotela Park i ACI marine koji se grade ne bi li već sljedeće sezone bili potpuno renovirani, odnosno novoizgrađeni dočekali nove goste i turističku sezonu, rekla nam je direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač koja nam je na pitanje tko nas najviše voli, odnosno iz koje zemlje dolazi najveći broj gostiju dometnula: "Pa svi nas vole."

"Rovinj je destinacija u kojoj je svaki gost dobrodošao. No, ako je pokazatelj broj gostiju, možemo istaknuti da ih je ove godine najviše došlo iz Njemačke, države iz koje također bilježimo i najveći postotak porasta u odnosu na lani (čak 19 posto). Uz Nijemce, gosti iz Austrije su također brojni (i njihov postotak u odnosu na prošlu godinu je viši za 11 posto)", kaže Sapač, navodeći da su po brojnosti sljedeći Talijani, potom Nizozemci i Slovenci.

Ukupno 4 milijuna

- Također, veseli i da su najveći porast ostvarili gosti iz Švedske, Poljske, SAD-a i Rusije, pa je za očekivati da ih u slijedećim sezonama bude sve više i više, optimistična je direktorica TZ-a Rovinj, koja u optimističnom, ali i realnom tonu nastavlja i veli da će grad svete Eufemije, slijedom dosadašnjih ostvarenja i stanja bookinga za naredni period, do konca godine ostvariti četiri milijuna noćenja. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter