Rovinj: Prvi maraton kratkometražnih filmova

Krenimo u kino
Krenimo u kino

Hrvatski audiovizualni centar i sva nezavisna hrvatska kina, 21. prosinac, najkraći dan u godini obilježit će priključivanjem Međunarodnoj manifestaciji koja slavi kratkometražni film.

Četrdeset i pet filmova distribuiranih u osam različitih filmskih programa toga će se dana, prikazivati u dvadeset i pet kina i dvadeset i tri grada diljem zemlje, a u tom se filmofilskom društvu od ove godine nalazi i rovinjsko kazalište/kino "Antonio Gandusio".

Rovinjski zaljubljenici u kratkometražni film tom će prigodom moći pogledati filmove u kategoriji dječjeg programa, hrvatskog dokumentarnog programa, međunarodnog programa i hrvatskog igranog filma.

Projekcije u i porečkom kinu

Manifestaciji Prvi maraton kratkometražnih filmova u subotu 21. prosinca pridružit će se i porečko kino Pučkog otvorenog učilišta koje će tijekom cijelog dana prikazivati besplatne filmove.

- Ovo je sjajan projekt za sve generacije i cijelu obitelj. Želja nam je privući novu publiku, pogotovo sve one koji nikada nisu bili u našem kinu i zato je serija kratkometražnih filmova prilika da svatko pronađe nešto za sebe, najavila je ravnateljica porečkog Učilišta Sanja Radetić Fatorić.

Cjelokupni program može se naći na plakatima i programskim knjižicama ili na web stranicama učilišta  www.poup.hr. (N. ORLOVIĆ RADIĆ, V. HABEREITER)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

        


Podijeli: Facebook Twiter