Rovinj: Priznanja za (iz)liječene alkoholičare

Najuporniji su nagrađeni priznanjima (SNIMILA Nina ORLOVIĆ RADIĆ)
Najuporniji su nagrađeni priznanjima (SNIMILA Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

Puno truda, samodiscipline i željezne volje pokazali su članovi Kluba liječenih alkoholičara Rovinj, ne bi li se othrvali alkoholu. Upravo, za ljubav prema sebi samima ali i obiteljima i prijateljima, koji su ih u njihovim nastojanjima podržali, u subotu su na skupštini Kluba, primili i priznanja.

Za godinu dana apstinencije priznanje je primio Milan Draženović, dok je za pet godina bez kapi alkohola nagrađen Radomir Kulić. Priznanjem za deset okruglih godina nagrađen je Anton Dadić, dvojica klupskih članova- Ševalija Kovačević i Mirko Peršić za petnaestu obljetnicu dok su Androslav Ilić i Giovanni Turčinović, osobe koje su svoj porok davno ranije ili točno prije trideset godina, zauvijek ostavili iza sebe.

Rovinjski klub liječenih alkoholičara osnovan 1978. godine i kroz njega je do danas prošlo oko 490 osoba.

- Klub obuhvaća članove (liječene alkoholičare) s područja Rovinja i bivših općina, funkcionira u sastavu Crvenog križa koji putem proračunskih sredstva Grada Rovinja osigurava sredstva za stručni rad i provođenje programa Kluba koje se odvija prema smjernicama Republičkog saveza Klubova liječenih alkoholičara.  Na redovnim sastancima provode se i razvijaju principi samopomoći i samozaštite i to u cilju što duže apstinencije i edukacije o vlastitoj bolesti mogućnostima liječenja, rekao je predsjednik rovinjskog kluba Androslav Ilić.

Također, posebna je zahvala za trud i napor koji ulaže u funkcioniranje Kluba, i to od samih početaka pa sve do danas iskazana i terapeutu Branku Ignjatovu. Članovima Kluba, a posebno laureatima/apstinentima čestitali su i gosti drugih Klubova liječenih alkoholičara - Matulja, Delnica, Pule, Pazina, Poreča i Buzeta. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter