Rovinj: Pretpremijera filma o Plavom orkestru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dokumentarni film "Orkestar" redatelja Pjera Žalice, o legendarnoj sarajevskoj grupi Plavi orkestar, doživjet ce pretpremijeru u Rovinju, tijekom cetvrtog Weekend Media Festivala koji se održava od 22. do 25. rujna.

"Orkestar" je dobio nagradu za najbolji film i najbolju režiju na nedavnom 2. Starigrad Paklenica Film Festivalu, a nakon što bude održana službena hrvatska premijera u Zagrebu, predstoji mu prikazivanje na medunarodnim festivalima i regionalna distribucija.

Uz redatelja Pjera Žalicu, koautor filma je Saša Lošic, frontmen Plavog orkestra, a obojica ce prisustvovati pretpremijeri u Rovinju. Film je sniman u Ljubljani, Beogradu, Sarajevu i još nekoliko europskih gradova. Kako kaže Žalica, ovo je film o intimnom putovanju kroz vrijeme koje nas je mazilo, a onda nas zgazilo.



- Zborska pjesma o ambijentu i okolnostima koji guše glas u grlu, ali mora se živjeti i pjevati… I zato ovo nije prica o lošim vremenima, nego o dobrim ljudima. Ljudima koji i u najtežim okolnostima pronalaze snagu i poticaj za kreativno djelovanje i vjeru u bolje sutra, istice Žalica.

Kao svjedocanstvo fascinantne 25-godišnje karijere benda koji je preživio promjene generacija, vrijednosnih i politickih sustava te ostao dosljedan sebi, film "Orkestar" ukljucuje više od stotinu osoba koje su obilježile to razdoblje.

Medu njima su glazbenici Goran Bregovic, Nikša Bratoš, Elvis J. Kurtovic i Severina, glumci Dragan Bjelogrlic, Branko ?uric, Rade Šerbedžija i Bogdan Diklic, književnici Abdulah Sidran, Filip David i Miljenko Jergovic, legendarni nogometaš i trener Ivica Osim te mnogi drugi.


Podijeli: Facebook Twiter