Rovinj: Pravo na rad svima pod jednakim uvjetima

Raoul Privileggio i Ozren Komadina (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Raoul Privileggio i Ozren Komadina (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Članovi rovinjske Ladonje, Ozren Komadina i Raoul Privileggio, ujedno i vijećnik grada Rovinja na konferenciji za novinare predstavili su mjere unapređenja turističke djelatnosti u Rovinju.

- S obzirom da ove godine ulazimo u EU, krajnji je trenutak da se svi zajedno uozbiljimo i na odgovoran način počnemo stvarati preduvjete za razvoj lokalnog turizma po europskim standardima te na taj način najbolje zaštitimo interese lokalnih poduzetnika u turizmu i povezanim djelatnostima, rekao je Komadina, dodajući i da je neodgovorno da se usvojeni Master plan turizma, koji je plaćen oko milijun kuna (Grad, TZ i turistička privreda), isključivo koristi u svrhe vlastite promocije jer je činjenica da rezultati plana nakon njegovog donošenja nisu prezentirani Gradskom vijeću i građanima Rovinja.

Više riječi o konkretnim mjerama unapređenja turističke djelatnosti izrekao je Privileggio koji ključnim smatra osigurati pravo na rad i koncesije svim građanima i pod jednakim uvjetima, a ne kako ističe, samo podobnima. Stoga predlaže, da se u cilju poboljšanja kvalitete smještaja, boljeg pozicioniranja i prepoznatljivosti, povećanja ekonomičnosti i efikasnosti rada privatnih iznajmljivača, Grad Rovinj u suradnji s TZ-om osnuje trgovačko društvo.

To bi trgovačko društvo za privatne iznajmljivače trebalo obavljati poslove zajedničke nabave materijala, klima uređaja i ostalih aparata, organizirati zajednički nastup na tržištu putem web stranice, obavljati konzultantske i druge djelatnosti za iznajmljivače kao i računovodstveno-knjigovodstvene poslove, kaže Raoul Privileggio, uz napomenu kako bi se rad društva prvu godinu trebao financirati iz sredstava TZ-a i Grada, odnosno nakon tog roka društvo bi se realiziralo iz ostvarenih ušteda objedinjenih nabavom.

Uz to procjena je iz Ladonje da bi se tim načinom poslovanja mogao zaposliti i značajan broj osoba sa srednjom i visokom stručnom spremom. (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter