Rovinj: Poplavljena nova "Črnjina" školska knjižnica

Lokve u školskoj knjižnici (snimio čitatelj)
Lokve u školskoj knjižnici (snimio čitatelj)

Obilna kiša koja se početkom tjedna, odnosno u noći s nedjelje na ponedjeljak sručila na Rovinj uzrokovala je brojne poteškoće. Nemali je broj građana tražio pomoć vatrogasaca u ispumpavanju svojih podruma i prizemlja, dok su i dalje najtraženiji -krovopokrivači.

Nevrijeme nije poštedjelo ni novootvorenu knjižnicu Srednje škole Zvane Črnje, koja je poplavljena, o čemu zorno svjedoče i fotografije koje smo dobili. U popratnom tekstu ističe se da novi školski prostori otkad su otvoreni "stvaraju" probleme. Naime, kako komentira anonimni netko, po svemu sudeći učenik/djelatnik škole - "u projekt je uloženo više milijuna kuna a 'osposobljeni' novi dio nema fasadu?!".

O čemu se radi, pitali smo ravnateljicu škole Mariju Brana.

- Voda je ušla kroz prag vrata jer je rešetka nije uspjela svu primiti. Od knjižnog fonda ništa nije oštećeno, a ormare smo brzo izvukli i na suhom su. Knjižnica je zatvorena jer nema struje, u tijeku je provjera elektroinstalacija. Također, škola je od nadležne osiguravajuće kuće zatražila procjenu štete, odgovorila je Brana. Nije nam mogla reći kad će knjižnica ponovno biti otvorena.

Komentar novonastale situacije potražili smo i kod osnivača škole, Istarske županije, no pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Doriana Šumberac Jelić zatražila je da im pitanja dostavimo u pisanom obliku.

Inače, knjižnica se nalazi u jednom od aneksa obnovljene zgrade Gimnazije, otvorenom nedavno, zajedno s novom sportskom dvoranom, nakon četverogodišnje gradnje i opremanja, za što je utrošeno više 80 milijuna kuna. (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter