Rovinj ponovno plesao salsu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljetni salsa festival, koji je kao i obicno rasplesao sudionike, ali i ostale turiste u gradu okoncan je partyjem u bivšim halama Istragrafike. Rovinj je tako po šesti put bio domacin Hrvatskog ljetnog salsa festivala, jedinstvenog multikulturalnog plesnog dogadaja na kojemu su uz ljubitelje salse i plesace sudjelovali i brojni svjetski poznati instruktori, kubanski bendovi, umjetnici i koreografi.

Ove je godine festival privukao oko tisucu petsto plesaca i plesacica iz cijelog svijeta koji su uživali u vrucem ritmu salse. U Maistrinim hotelima – Park, Eden, Istra i Katarina ucili su se ili pak ponavljali i usavršavali salsa koraci, ali za salsu se nije biralo mjesto pa su gradski trgovi i ulice takoder poslužili kao plesni podij gdje su se ukljucili i slucajni prolaznici.



Medunarodni festival kruna je razvoja salsa scene u Hrvatskoj i od 2005. godine tradicionalno se održava u Rovinju. Kao jedinstveni plesni dogadaj u Hrvatskoj u proteklih pet godina festival je privukao nekoliko tisuca zaljubljenika u salsu te postao prepoznatljiv brand koji promovira kvalitetan nacin života kroz ples, zabavu i druženje.

Festival organizira plesni klub Los Mamberos i Salsa Adria Produkcija, uz podršku Grada Rovinja, gradske Turisticke zajednice i Maistre.


Podijeli: Facebook Twiter