Rovinj: Poceo 10. Italian Film Festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na ljetnoj pozornici Zajednice Talijana otvoren je 10. Italian Film Festival. Novi predsjednik ZT-a Gianclaudio Pellizzer i zamjenik dogradonacelnika Rovinja Marino Budicin tom su prigodom izrazili zadovoljstvo što se festival nakon cetiri godine vratio na ljetnu pozornicu, na kojoj je i zapoceo.

U povodu jubilarnog izdanja spomenutog festivala Budicin se posebno zahvalio njegovim pokretacima i voditeljima, senatoru Vittoriju Segi, Dinu Radoviniju, Cinziji Ivancic, donedavnom predsjedniku ZT-a Eliju Privileggiu te umjetnickom direktoru Robertu Lippiju.

Podatak da je doživio 10. izdanje, rastuci iz godine u godinu, pokazuje da je rijec o kontinuitetu predstavljanja najnovije produkcije i uvida u povijest talijanske filmografije. Najavljujuci program festivala, Lippi je naglasio da ce se i ove godine odigravati u tri sekcije.



Panorama predstavlja najbolja talijanska filmska ostvarenja nastala u proteklih godinu dana, a na rasporedu je u udarnom terminu u 21 sat.

Povijesna sekcija nosi ove godine naziv U cast Totou i Monicceliju, a odigrava se s pocetkom u 17 sati u Multimedijalnom centru, gdje je postavljena i izložba plakata filmova najpoznatijeg talijanskog komicara. 

Program pod nazivom Drugaciji pogled donosi brojne dokumentarce, posebno iz bogate produkcije regije Friuli-Venezia Giulia. (A. POKRAJAC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter