Rovinj: Po drugi put pronašli novčanik i vratili ga

(N. ORLOVIĆ RADIĆ)
(N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Puno smijeha i komentara sugrađana, izazvala je novčarka s dokumentima i novcem, pronađena u starogradskoj ulici Grisiji. To, što je novčanik pronađen i ne bi bila neka vijest, da se u obzir ne uzme i njen sadržaj - osobni dokumenti supružnika, sve moguće kartice i plastike, 750 eura i 1.300 kuna.

No, i to možda nije velika vijest, koja u stvari viješću počinje biti kad se sazna da su novčanik, po drugi puta i to ispred svoje trgovine pronašli Sabida i Suad Salkić, koji su ga opetovano, uredno i pošteno vratili. Uz smijeh, domeće Suad tim činom vlasnika novčanika - vratili iz mrtvih.

- Prilikom predaje novčanika, nizozemski gost koji je iz Opatije u Rovinj došao na jednodnevni izlet, izjavio je da smo ga spasili od infarkta. Jer, kako je rekao za novac bi nekako, ali bez dokumenata i bankovnih kartica, u stranoj zemlji, u koju se došao odmoriti i uživati, život bi mu se jako zakomplicirao, a odmor dakako propao, veli Suad, kojemu je i sama pomisao da novac zadrži, bila nepojmljiva.

Upravo, to "zadržavanje", bilo je predmet je mnogih šaljivih komentara - od recimo konstatacija "a, nije baš vrijeme za poštenje", do kalkulacija "dokumente bih vratilo, a novac…?".

Ni u jedno trenutku supruga i ja nismo pomislili da novac zadržimo. Jednostavno, on nam ne pripada pa smo ga kao i 2006. godine kada je bio ispunjen s tri tisuće eura, vratili vlasnicima. No, za razliku od prvog puta kada je uz pomoć policije odrađen posao, ove smo godine stupili u kontakt s vodičkinjom iz Opatije, koja je drugi dan došla, zahvalila se i nagradila nas.

Gost nam je naime, ostavio 300 kuna, koje smo baš kao i 20 eura od vodičkinje usmjerili za pomoć Muhamedu, odnosno u korist humanitarne akcije "Srce regije za Muhameda", u koju smo i sami direktno uključeni, objašnjavaju Salkić. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter