Rovinj: Pljackaši ozlijedili trgovca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rovinjska policija traga za dvojicom razbojnika koji su u utorak oko jedan sat na Trgu na lokvi u Rovinju napali i ozlijedili 52-godišnjeg trgovca te ukrali novac iz blagajne trgovine u kojoj on radi.

Prema informacijama iz PU istarske, nakon radnog vremena 52-godišnjak (iz Rovinja, op.a.) je zatvorio trgovinu i krenuo prema svom automobilu kada su dvojica maskiranih muškaraca na njega izvršila prepad tražeci da im preda novac.

Jedan ga je i udario, a kad je 52-godišnjak rekao da kod sebe nema ništa, dvojac ga je prisilio da otvori trgovinu i preda im novac iz blagajne. Razbojnici su se nakon pljacke dali u bijeg u smjeru Doma zdravlja.



Djelatnik opljackane trgovine lakše je ozlijeden, a policija moli sve gradane koji bi mogli imati korisne informacije da se jave u Policijsku postaju Rovinj, na brojeve telefona 192 ili 538-239, ili pak putem e-maila [email protected].

Inace, pljacka se dogodila na iznimno prometnom mjestu, a kako smo neslužbeno doznali, žrtva je trgovac iz marketa "Non-stop". Pedesetdvogodišnjak nije prešao niti pedesetak metara od trgovine kada ga je dvojac uz prijetnje i udarce natjerao da se vrati i preda im dnevni utržak.

Ova je drska pljacka u utorak ujutro bila glavna tema svih gradskih razgovora. Po Rovinju se šuškalo da su pocinitelji "domaci" momci koje, navodno, i policija poznaje.

No, ono što je najviše zabrinulo susjede i vlasnike okolnih radnji jest cinjenica da se pljacka dogodila u samom srcu grada - doslovce na autobusnoj stanici, koju svakih dvadesetak minuta tijekom noci obilazi policija.


Podijeli: Facebook Twiter