Rovinj pleše salsu


Započeo je tradicionalni Hrvatski ljetni salsa festival, na kojem više od tri tisuće raspoloženih sudionika iz cijelog svijeta uči od pedesetak svjetskih instruktora. Tijekom festivala na bazenu turističkog naselja Amarin, na plaži ispod hotela Lone te na glavnom trgu, gdje se nalazi festivalski Dance Point, nastupa devet DJ-a.

Hrvatski ljetni salsa festival već devetu godinu zaredom okuplja brojne ljubitelje tih plesova u romantičnom okruženju Rovinja. U 11 dana, na koliko je festival narastao od prošle godine, latino ritmovi i nekoliko tisuća plesača iz cijeloga svijeta pretvaraju ovu istarsku oazu mira u pravu malu Kubu.

Među instruktorima od kojih se mogu naučiti osnove salse, rumbe i bachate do sona, cha-cha-cha, reggaetona i brojnih drugih plesova nalaze se velika imena plesne scene iz cijeloga svijeta kao što su Maykel Fonts, koreograf i plesač u filmu "Street Dance 2", zvijezde YouTubea Tanja i Jorge, čija je koreografija na pjesmu "Te extrano" pogledana vrtoglavih 50 milijuna puta te svjetski prvak u hip-hopu Ozy Shine.

Daleko najzvučnije ime festivala je Eddie Torres, poznatiji pod nadimkom Mambo King, koji se smatra tvorcem linijskog stila salse. Ovogodišnja plesna priča je započela uvodnim Summer Sensual Daysima, s laganim senzualnim plesovima kao što su bachata, kizomba, zouk i bachatango. Kruna svih partyja je zasigurno nedjeljni na bazenu Amarina, a festival završava u ponedjeljak, 1. srpnja. (A. POKRAJAC, fotografije Hrvatskog ljetnog salsa festivala)


Podijeli: Facebook Twiter