Rovinj: Ples narcisa za nabavku UZV uređaja

Humanitarna priredba Ples narcisa (N. O. R.)
Humanitarna priredba Ples narcisa (N. O. R.)

Da Rovinjci imaju veliko srce, pokazalo se još jednom na tradicionalnom Plesu narcisa, kojeg već treću godinu zaredom organiziraju članice Udruge žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihove obitelji i prijatelji "ŽeneDonna" Rovinj. Cilj ovogodišnje priredbe, pod nazivom "Za mene-Per me" je skupiti sredstva za nabavku ultrazvučnog uređaja, kojim se osim ranog otkrivanja karcinoma dojke mogu ultrazvučnim pregledom dijagnosticirati ili otkloniti sumnje i na druge bolesti - štitnjače, srca, prsa, trbušne šupljine, prostate, kao i ginekološke.

Kako saznajemo od Ingrid Matijašec Bernardis, predsjednice Udruge "ŽeneDonna" Rovinj, u samo jednoj večeri, što od ulaznica, što lutrijom, prikupljeno je oko 9,4 tisuće kuna

- No put do ultrazvuka, vrijednog 300 tisuća kuna, je dug, a mi ga imamo namjere prijeći do konca godine. Zato pozivam sve pojedince, tvrtke, poduzeća da se odazovu i svojom uplatom na žiro račun u Privrednoj banci i na broj: HR2723400091510612947 i pod nazivom "Za mene-Per me" daju svoj doprinos, pozvala je Ingrid Matijašec Bernardis.

Osim brojnih posjetitelja koji su kupnjom ulaznica i lutrije doprinijeli prikupljanju sredstava, svoj su veliku doprinos humanitarnoj priredbi dali i izvođači - najmlađe članice zumba kluba "Leiras", rovinjski glazbenici Vlado & Biba, te Vesna i Davor Terzić, solisti Zajednice Talijana koje vode Vlado i Biba - Anna Lorenza Puhar i Mellisa Bobichio, te pjevači Matteo Tromba i Esmeralda Kresina. Svoju su poeziju čitale Vesna Milan i Linda Gojani, a kroz program je vodila instruktorica plesa Dorina Mrkoci. Večer je završena pjesmom i plesom odličnih Highlandersa. (N. O. RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter