Rovinj: Pitbul bez nadzora zaklao drugog psa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nemio događaj, koji se dogodio u subotu u jutarnjim satima na Zlatnom rtu, omiljenom šetalištu Rovinjaca, još se prepričava u gradu.

Riječ je o napadu agresivnog psa Rona, pasmine pitbul terijer, koji je ničim izazvan zaklao drugog psa, hrta Furua, vlasnice Roberte Ugrin, a koja se, u nadi da će se spriječiti ponavljanje ovakvih užasnih događaja, obratila medijima.

- Pitbul Ron ščepao je hrta Furua, koji je bio pas smirene i staložene naravi. Napao ga je ciljajući vrat, stisnutih čeljusti nije popuštao napadnutog psa dok se nije zasitio njegove krvi, kroz suze nam je ispričala Roberta Ugrin, vlasnica usmrćenog Furua.

Naime, pas-napadač je recidivist i po tom se pitanju ništa ne poduzima. Prije Furua, Ron je u barem dva slučaja za koje smo doznali, pokazao zube. Posljednji put napao je mješanca labradora sredinom prosinca na livadi iza Osnovne škole Jurja Dobrile koji je potom eutanaziran.

Pročelnik za komunalne djelatnosti grada Rovinja Ando Saina nam je rekao da je protiv vlasnika psa-napadača podnesen prekršajni nalog. Komunalni redari kaznit će vlasnika psa s 500 kuna, na ime neimanja povodca, odnosno brnjice.

Također, od pročelnika saznajemo i da mu je ovo prvi pisani trag glede agresivnog ponašanja određenog psa, pa se valjda, shodno tome drugačije, bolje i prije nije moglo reagirati!?

Glede pitanja hoće li i kada komunalni redari početi kažnjavati vlasnike pasa čiji ljubimci nemaju brnjicu i nisu na povodcu, Saina je odgovorio kako već od ovog vikenda na Zlatnom rtu kreću pojačane ophodnje i dežurstva komunalnih redara. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter