Rovinj: Parada argentinskih konja i polo jahača

Parada argentinskih konja i polo jahača (D. ŠTIFANIĆ)
Parada argentinskih konja i polo jahača (D. ŠTIFANIĆ)

Sreća prati hrabre, bila je najčešće spominjana rečenica, ujedno i zahvala Suncu, koje je upravo za tih četrdesetak minuta parade konja na Trgu maršala Tita i uz rivu, bila sasvim dovoljna za pogled i slikanje tih predivnih životinja i igrača pola. Ovom, za Rovinj nesvakidašnjem prizoru, a valja dodati i da je riječ o prvom Rovinj beach polo turniru, (odnosno paradi "polo argentinaca") odazvalo se mnoštvo građana koji su, s oduševljenim uzdasima dočekivali i ispraćali "kraljevsku povorku".

Paradu konja, i u društvu Ante Vlahovića, predsjednika Uprave Adris grupe, te Tomislava Popovića, člana Uprave Adris grupe i predsjednika Uprave Maistre, pratio je i ministar turizma RH-a Anton Kliman, koji je izjavio kako je izuzetno zadovoljan da Rovinj i kompanija koju predstavlja gospodin Popović teži izvrsnosti.

-Svoju izvrsnost nisu pokazali samo s ovakvim eventima već je to jedna nadogradnja za destinaciju i jedan njihov pokušaj da zaista budu izvrsni u svemu. Mi imamo slučaj da ova kompanija radi najbolje hotele, da imaju najbolju uslugu, imamo Lone i Monte Mulin, sada se gradi Amarin, a sutra i kada se okrenemo imat ćemo novi Park koji će biti jedan od najekskluzivnijih i najboljih hotele ne samo na Jadranu već i šire. Dakle, zauzetost i smjer Adrisa i Maistre idu u najboljem smjeru a ovaj je turnir, nakon jedriličarskih regata i Red Bull Mach Raice-a jedna je nadogradnja koja kazuje što sve i u budućnosti namjeravaju radit, rekao je u svojoj izjavi za medije, ministar Anton Kliman.

Valja istaknuti i da je mimohod šesnaest  igrača i njihovih konja bio praćen limuzinama i automobilima marke Bentley.

Poslijepodnevni sati na polo teren Porton Biondija donijeli su Sunce, ali i veliki broj gostiju. Utakmicu je, ubacivanjem lopte u teren otvorila prva dama turnira, gospođa Marijući Vlahović, a nešto ranije i nastup Plesne skupine "Roxanne". Lijepo je vrijeme, osiguralo i pogled izvan zatvorenog kruga loža, a u njemu su uz predsjednika Uprave Adrisa, Antu Vlahovića uživali i Valter Flego, župan IŽ, Ante Todorić (Agrokor) Miodrag Kostić (MK grupa), Miljenko Živalić (Zaba), Zoltan Aldotti (INA), Branko Mikša (Agrokor), Odetta Sapač (direktorica TZ-a Rovinj), Franjo Luković (ex. predsjednik Uprave Zagrebačke banke), arhitektonski dvojac Bruketa&Žinić, kao i mnogi drugi. Među počasnim gostima turnira nalazi se i američka poduzetnica i modna dizajnerica Ivana Trump, koja je, kako kaže, još kao dijete s roditeljima iz Češke dolazila na ljetovanje u Hrvatsku.

-Nerijetko smo iz Venecije putovali u Dalmaciju, i dobro mi je poznat Dubrovnik, Split, Hvar. Već tada u pamćenje mi se urezalo prekrasno i  čisto more, odlična hrana i vrlo ljubazni ljudi.  Na žalost, iako sam prošla veliki dio hrvatske obale i čak  nekoliko puta posjetila Istru, u Rovinju do sada nikad nisam bila, rekla nam je gospođa Trump, koju smo i pitali o njenim prvim utiscima.

-Savršeno. Rovinj me oduševio, a posebno ljubaznost ljudi. Drago mi je da me baš polo, čiji sam veliki fan, doveo u ovaj prekrasan grad, prokomentirala je Ivana Trump.

Inače, valja istaknuti i da je na jučerašnjoj prvoj utakmici najbolji rezultat ostvario tim Heineken u dvoboju s Jamnicom dok je u drugoj utakmici pobjedu odnio tim Adris u borbi protiv ekipe Tagheuer. A tko će ostvariti titulu najuspješnijeg tima s prvog Rovinj Beach Polo turnira bit će poznato u nedjelju, nakon 16 sati. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter