Rovinj: Padanjem zavjese Adriatic zablistao

(Nina ORLOVIĆ RADIĆ)
(Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

Od kad su i započeli radovi na rekonstrukciji najstarijeg rovinjskog hotela Adriatic, objekt koji se nalazi u srcu grada, prekriven je velom tajne. Doduše, u ovom slučaju tajna je bila zaštitna ograda i cerada na fasadi, koje ne samo da su štitile radnike i prolaznike, već su i skrivala radove. No, upravo zbog tih i tako postavljenih dodataka bolji poznavaoci građevinskih radova vele mi i da je Adriatic bio upravo školski primjer kako se posao sa svim svojim pravilima i uzancama izvodi.

Bilo kako bilo, "zavjesa" je pala i otkrila dobar dio fasade. Umjesto dosadašnje žućkasto-narančaste, fasada je zablistala u oker boji i dala na znanje kako će hotel u konačnici i izvana izgledati. Ipak, valja istaknuti da se njegove najveće preinake odnose na unutrašnjost, zahvaljujući kojima će, ali i činjenici da su one iziskivale i ne malih 25 milijuna kuna, Adriatic postat boutique hotel, s manjim brojem soba, ali boljim komforom i višom kvalitetom.

U Maistri i dalje tvrde da će svi radovi biti okončani u lipnju, te da će sredinom slijedećeg mjeseca Adriatic i svečano otvoriti svoja vrata. Osim što se rekonstrukcijom broj soba s nekad dvadeset i sedam smanjio na osamnaest, hotel bi trebao dobiti i novu, za zvjezdicu više kategoriju, te umjesto tri posjedovati visoke četiri zvjezdice. 

Ono što se šuška, a nismo uspjeli dobiti službenu potvrdu, jest da kavana i restoran mijenjaju poziciju. Gradska kavana, dakle postaje restoran koji time dobiva i najljepšu i najraskošniju terasu na Trgu, a za popiti sok ili kavu uvijek će ostati nešto manji prostor sa strane. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter