Rovinj: Otvorena obnovljena benzinska postaja Gripole


Nakon što je koncem rujna s pružanjem svih usluga prestala s radom INA-ina benzinska postaja Gripule, ovog je tjedna u potpuno izmijenjenom, novim i modernom ruhu otvorila vrata klijentima.

Naime, crpka koja je izgrađena 1993. godine i u međuvremenu bivala višekratno nagrađivana Plavim cvijetom za najljepše uređeni okoliš, koncem prošle godine započela je s kompletnom obnovim i modernizacijom, vrijednom oko 7,7 milijuna kuna. Radove na modernizaciji, s kojom je došlo i do upotpunjavanja ponude i asortimana, a samim tim i očitog ušminkavanja oko 3,6 tisuća četvornih metara s kojima raspolaže, izveli su djelatnici zagrebačkog Graditelj svratišta, pod nadzorom tvrtke IGH-a, također iz Zagreba. Potpunom rekonstrukcijom osigurali su i ne manje važan visoki nivo zaštite okoliša, kao i bolju ponudu robe i naftnih derivata.

Upravo otvaranje moderne benzinske stanice točka je na i uređenju dijela Državne ceste 303 koja je, sada ukupnom obnovom kolnika od Rovinjskog Sela pa sve do kraja, ili ti ga mora, kompletno promijenila vizuru. Naime, još 2011. godine s obnovom je i u etapama startalo njeno uređenje u ukupnoj dužini od 7.650 metara. Četvrta, ujedno i posljednja dionica duga 1.800 metara, na kojoj je izgrađen i novi rotor (u neposrednoj blizini ove postaje) i s namjenom osiguravanja prilaza i usmjeravanja prometa k poduzetničkoj zoni Gripole - Spine, okončana je koncem prošle godine.

Upravo ponovnim "puštanjem u promet" benzinske postaje u onom najvećem i najvažnijem dijelu cesta je sređena. Sada valja još pričekati i vidjeti hoće li "Rovinjski val" - instalacija pulskog autora Deana Skire naći svoje mjesto pod suncem na kružnom toku Turnina (jednom od dva na ulazu u Grad iz smjera Rovinjskog Sela), na kojemu je i zamišljen da se nalazi kao pozdrav i dobrodošlica gostima i domaćinima.  (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter