Rovinj: Otvorena državna cesta 303


Nakon više pod tri mjeseca radova na uređenju Državne ceste 303, ista je prometnica u funkciji, pa se umjesto zaobilaznim, gradskim ulicama u Rovinj i uz novi kružni tok, ponovno stiže "starom" ali sad sređenom državnom cestom. Najveća novost, barem za sada, uz parterno je uređenje kružni tok postavljen odmah do INA-ine pumpne stanice (koja se također renovira) i koji će prometnu komunikaciju usmjeravati i na poduzetničku zonu Gripole -Spine. 

Naime, koncem turističke sezone, započela obnova četvrte, ujedno i posljednje dionice kolnika Državne ceste 303 i to na dijelu od rotora Končete do novog rotora na Turnini u ukupnoj dužini od 1.800 metara. Uz kolnik riješeno je i pitanje odvodnje oborinskih voda, sređen je nogostup a slijedi i postavljanje led ekološka rasvjete.

No, važno je imati na umu da ovim nezvaničnim otvaranjem i "puštanjem" u promet Državne ceste 303, nisu okončani kompletni radovi jer, nakon blagdana slijede i svi prateći radovi na opremi ceste kao i njeno hortikulturno uređenje, koje bi  trebalo potrajati do veljače. Inače, u rekonstrukciju ovog dijela državne prometnice Hrvatske ceste uložile su 9,5 milijuna kuna dok je Grad Rovinj s oko dva milijuna kuna financirao izradu tehničke dokumentacije, dozvole za gradnju te riješio imovinsko-pravna pitanja za dio rotora. (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter