Rovinj: Otac dao 10-godišnjaku da upravlja gliserom!

(Ilustracija Manuel ANGELINI)
(Ilustracija Manuel ANGELINI)

U nepropisnom glisiranju policija je u lučici Monsena u Rovinju zatekla 10-godišnjeg državljanina Nizozemske kojemu je plovilo na korištenje dao 44-godišnji otac iako, 10-godišnjak nema položen ispit za voditelja brodice. Stoga policija protiv oca, 44-godišnjeg državljanina Nizozemske o počinjenom prekršaju podnosi obavijest Lučkoj kapetaniji.

Pojačane aktivnosti koje se provode u sklopu akcije "Sigurnost na moru" prvenstveno su usmjerene prema osobama koje nedozvoljeno glisiraju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Dvadeset i jedan prekršaj, od čega je čak 17 počinjeno glisiranjem, utvrdila je i sankcionirala Pomorska policija u istarskom akvatoriju 24. srpnja tijekom pojačanih aktivnosti u sklopu akcije "Sigurnost na moru". U nepropisnom glisiranju zatečeno je pet državljana Njemačke, po četiri poljska i nizozemska, dva austrijska državljanina te po jedan Belgijanac i Švicarac.

Sankcionirana su i dva prekršaja zbog neposjedovanja uvjerenja za voditelja brodice te jedan prekršaj zbog neposjedovanja dokumenta plovila.  (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter