Rovinj: Oporba nezadovoljna ponašanjem pozicije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klub vijećnika SDP- HSLS Rovinj, nezadovoljan je ponašanjem pozicije, koja se rukovodi onom "samo vi pričajte a mi ćemo i onako po svome". Naime, vijećnik SDP-a Petar Radetić, na danas održanoj konferenciji za novinare ustvrdio je kako se ponovno, kao i mnogo puta do sada, pokazalo da su vijećnici IDS-a samo stroj za dizanje ruku, ali sada s jednom novošću a ta je da se ignoriraju pitanja oporbe.

- To se posebno odnosilo na izviješće o radu gradonačelnika i Gradske uprave za posljednjih šest mjeseci, gdje konkretno nisu dani odgovori na izvješće "da su izvedeni radovi na prvoj etapi južne tangente u Rovinju, točnije pripremni i zemljani radovi", ali nije navedeno što obuhvaća ta tangenta i o kojim se radovima radi, ili u zaključku da su smjernice u radu prvog polugodišta bile "održavanje stabilnosti proračuna, iznalaženje sredstva za investicije u komunalnu strukturu, stvaranje uvjeta za razvoj rovinjskih poduzetnika i otvaranje novih radnih mjesta", dok o tome nema nikakvih konkretnih pokazatelja u samom izvješću, rekao je Petar Radić. Isti se vijećnik osvrnuo i na prijedlog Prvih izmjena i dopuna Proračuna, čiji je dio izmjena predložen amandmanom gradonačelnika.

- Amandmani su vijećnicima dani na početku sjednice te ih se nije stiglo ni pročitat, a kamoli o njima raspravljati, ustvrdio je Radetić, koji se osvrnuo i informaciju o ostvarenim rezultatima u turističkoj sezoni 2013. godine, koja "daje samo određene statističke podatke, među kojima i navodi da je u 2012. godini bila prosječna iskorištenost svih kapaciteta 105 dana, dok je u 2013. to bilo 102 dana".

- Činjenica da smo bili lošiji za tri dana ne sprječava autora izviješća da u zaključnom razmatranju navede da se u 2013. godini nastavlja pozitivan trend i ostvaruje brojka od 3.161.979 noćenja uz konstataciju da po broju noćenja držimo prvo mjesto u odnosu na druge istarske gradove", zaključio je Petar Radetić.

Njegova stranačka kolegica Eda Kalčić, osvrnula se na prijedlog/izglasavanje ovogodišnjih laureata Grada Rovinja, odnosno razloge zbog kojih se Klub SDP-HSLS suzdržao od podizanja ruku kojom bi se Medalja grada trebala uručiti Giorgiu Pellizzaru.

- S obzirom da se Medalja grada Rovinja tradicionalno dodjeljuje "za izvanredne rezultate i uspjehe u radu", smatramo da se ista gospodinu Pellizzaru ne može dodijeliti za promidžbu grada. Nismo protiv dodjeljivanja priznanja stranim državljanima, međutim, to ne bi trebala biti Medalja grada, već neko drugo priznanje, odnosno nova nagrada drugog imena i sadržaja, obrazložila je Kalčić, podupirući svoju izjavu i rečenicom kako vijećnici grada Rovinja, iz danog im obrazloženja o gospodinu Pellizzaru nisu mogli dobiti konkretne podatke, odnosno rezultate njegovog rada, izuzev što su mogli iščitati godinu i mjesto njegovog rođenja. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter