Rovinj: Opet zatvorena Ulica španjolskih boraca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za nedavnog gradenja kružnog toka kod naselja Centener u Rovinju, koji spaja Aleju 30. svibnja i Ulicu Stjepana Radica, Ulica španjolskih boraca, jedna od sporednih koja se spaja na Radicevu, a koja je oduvijek bila zatvorena za promet, tjedan je dana bila otvorena. Dio te ulice ureden je, asfaltiran, postavljeni su prometni znakovi i sve je upucivalo na to da je rijec o trajnom rješenju. No, ubrzo su ponovno postavljene barijere, a nekadašnje vaze sada su zamijenili metalni stupovi.

Zbog otvaranja i ponovnog zatvaranja javili su nam se nezadovoljni gradani i stanovnici te ulice, odnosno tog dijela grada. Neki od njih smatraju da je ulica trebala ostati otvorena jer se tako rasterecuje promet u tom dijelu te vele da se zatvaranjem htjelo pogodovati pojedincima, no ima i onih koji smatraju da je staro rješenje bolje.

- Prometnica je bila otvorena jer je tijekom gradnje kružnog toka tako rasterecen promet na tom dijelu. Znamo da ima i zadovoljnih i nezadovoljnih, jer su se obratili i na našu adresu. Sagledat cemo kompletnu situaciju te potom donijeti konkretnu i konacnu odluku hoce li ta cesta biti puštena u promet ili nece, rekao je Elvis Prenc, voditelj rovinjskog Odsjeka za komunalno i prometno redarstvo.

Naglasio je da ce se konzultirati sa savjetom za promet, sve mora odobriti i Ministarstvo unutarnjih poslova, a konacni ce sud nakon mišljenja strucnjaka dati Grad.

- Treba sagledati sve cinjenice te cjelokupnu problematiku prometa u tom dijelu grada te potom donijeti konacnu odluku, zakljucio je Prenc. Dodao je da ce se to uskoro riješiti. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter