Rovinj opet pokazao humanitarni duh

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetvrta Popolana unatoc lošem vremenu koje ju je pratilo prva dva dana u nedjelju je uspješno okoncana na glavnom gradskom trgu. Trg je bio i centralno mjesto brojnih sportskih i drugih dogadanja, a tu su se prodavale majice, loncanice i predmeti koje su izradila djeca iz rovinjskih vrtica.

Prva dva dana sakupljeno je oko 20 tisuca kuna, a sva ce sredstva otici za kupnju posebnih didaktickih stolova i stolica za dvoje autisticne djece, blizance Alena i Lorisa.

Dok je u subotu glavni dogadaj bilo pješacenje, u nedjelju je sve bilo u znaku trcanja. U 11 sati startalo je natjecanje u rekreativnom trcanju u dužini od 5 km, kao i polumaraton dug 21 km na kojima je sudjelovalo 200-tinjak trkaca. Od rekreativaca prvi je stigao na cilj Aleksandar Kovacevic iz Slovenije, drugi Stefano Bevilacqua iz Italije, treci Dario Maric iz Rijeke, cetvrti Loris Zubak iz Pule, dok je peto mjesto zauzeo trinaestogodišnji Rovinjac Jody Pellizzer.



U meduvremenu se na trgu pripremao brodet od ribe ulovljene na županijskom prvenstvu u podvodnom ribolovu te onom u sportskom ribolovu s obale i s mora. U podvodnom ribolovu su najuspješniji bili Josip Urti, Branko Ikic i Roberto Cafolla, s obale najviše su ribe ulovili Alen Bilic, David Pinezic i Patrik Toma, a s mora Valter Sponza, Sanjin Soldatic te Stefano Stelko.

Kod bazena Delfin je održana izložba oldtimera koji su sudjelovali na 7. medunarodnom reliju Histria Classic. U kategoriji "classic" prvo je mjesto zauzeo Giuliano Zanotti, u kategoriji "post classic" Pierpaolo Puhali, a u kategoriji "modern" Paolo Grava (lancia fulvia coupe).

Grava je ujedno i ukupan pobjednik relija, kao i dobitnik pocasnog pokala "Vitomir Bolkovic" koji se dodijelio u cast rano preminulog dugogodišnjeg predsjednika Auto kluba Pula - Rovinj, magistra Vitomira Bolkovica.

Od hrvatskih posada u ukupnom poretku najuspješniji je Valter Šculac koji je zauzeo šesto mjesto, a u kategoriji "post classic" od hrvatskih posada najbolje su bile Danijela Zelko i Iva Bencic koje su osvojile i prvo mjesto u kategoriji ženskih posada.

Popodnevni sati su na trgu bili rezervirani za djecji tenis, potom ulicnu košarku te otvoreni turnir u elektricnom pikadu.


Podijeli: Facebook Twiter