Rovinj: Omladinska dovršena, poslije blagdana obnova Ronjgove

Omladinska ulica u Rovinju je dovršena (N. O. R.)
Omladinska ulica u Rovinju je dovršena (N. O. R.)

Nakon što je potkraj listopada u Rovinju za promet zatvorena Omladinska ulica na dijelovima s križanjem Ulice Stjepana Radića do Zagrebačke, odnosno od križanja sa Zagrebačkom do Škvera, na Badnjak su obje puštene u promet.

Podsjećamo, zbog radova koji su uključivali polaganje plinskih, vodovodnih, fekalnih i odvodnih cijevi promet se odvijao sporednim cestama. Konačno, udruženim snagama više investitora koji su, kako saznajemo, u cijelosti sredili podzemnu infrastrukturu, za što je utrošeno oko 1,5 milijuna kuna, dio grada dobio je i novi pokrov pa je na dionici raskrižja Stjepana Radića i Zagrebačke obnovljen kolnik i prometna signalizacija, dok je u smjeru Škvera obnovljena jedna kolnička traka.

Valja istaknuti da je ovom nadopunom komunalne i nadzemne infrastrukture u dužini od oko 160 metara napravljena još jedna dionica potrebna za kompletnu plinofikaciju Rovinja, a koja je započeta prošle godine sređivanjem zone Monte Mulini. Kako doznajemo, nakon novogodišnjih blagdana plinofikacija se nastavlja kada slijedi i rješavanje Ronjgove ulice. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter