Rovinj: Oduzeli 58 kartica za pješacku zonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proteklog su tjedna rovinjski komunalni redari u suradnji s Komunalnim servisom na kružnom toku kod Valdibore kontrolirali ulaske u starogradsku jezgru, tocnije kako se koriste kartice za ulazak vozilom u pješacku zonu.

Tijekom akcije kontrolirano je oko 350 korisnika i oduzeto 58 kartica zbog prekršaja. Najviše ih je zabilježeno kod vozila kojima se obavlja djelatnost servisiranje. Naime, evidentirano je da se kartice ne koristi za obavljanja striktno one djelatnosti za koju je odobrenje izdano, a nerijetko se nelegalno iznajmljuju ili ustupaju turistima.

Proteklog tjedna komunalni su redari u suradnji s rovinjskom policijskom postajom, a s ciljem ispravnog korištenja otvorenih i zatvorenih parkirališta, sankcionirali više od 70 neispravno parkiranih vozila, ukljucujuci i one na zelenim javnim gradskim površinama.

Grad Rovinj je još 2001. uveo pješacku zonu u širem dijelu starogradske jezgre. Svi stanari i korisnici pješacke zone propuštaju se kroz ulazne rampe u grad u ogranicenim terminima. Stanari imaju rezervirani parking na parkiralištima Valdibora, dok ostali gradani Rovinja mogu kupiti povlaštene prepaid kartice za 100 kuna mjesecno.


Podijeli: Facebook Twiter