Rovinj: Od lokalne zajednice za potrebite

Članovi Društva osoba s invaliditetom u društvu Lidlovih zaposlenika (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Članovi Društva osoba s invaliditetom u društvu Lidlovih zaposlenika (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Zahvaljujući projektu Više za zajednicu, članovi rovinjskog Društva osoba i invaliditetom dobili su vrijednu donaciju. Naime, trgovački lanac Lidl je u lipnju pokrenuo akciju kojom su zaposlenici predložili društvo, udrugu ili pojedinca kojemu je pomoć potrebna. Pet tisuća kuna za spomenuto rovinjsko društvo osigurao je zaposlenik Lidla Goran Skopljak, koji je u ime svojih kolega predložio da se donacija dodjeli upravo ovom društvu.

Riječ je naime, o prvoj velikoj Lidlovoj donaciji Društvu osoba s invaliditetom Rovinj kojom su članovi za rad svog društva, u sklopu kojeg već dvije godine djeluje i radionica kuharstva, dobili namirnice i higijenske potrepštine.

- Projekt "Više za zajednicu" obuhvaća osamdeset i sedam udruga diljem zemlje. Ukupna vrijednost projekta iznosi pola milijuna kuna, a osnovni ključ po kojem se radi je da naši zaposlenici, svaki u svoj sredini, predlože udrugu ili društvo kojemu će pomoć biti upućena. U ovom slučaju, da donacija bude dodijeljena upravo Društvu osoba s invaliditetom predložili su rovinjski Lidlovci na čelu s Goranom Skopljakom, rekao nam je Dario Krišto, predstavnik ovog trgovačkog lanca.

Inače, kako doznajemo od Mirjane Kmačić Pellizzer, predsjednice Društva osnovanog još 1999., a koje trenutno ima 158 članova s područja Grada i bivših općina, uz ovu vrijednu donaciju sinoć su organizirani susreti članova Društva i Udruge Kuća o batani.

- Već drugu godinu nakon ljetne sezone članovi Društva i Udruge Kuća o batani organiziraju susret. I ovog puta Udruga nas je počastila večerom uz pjesmu folk skupine Batana. Na žalost, atraktivna vožnja s batanama, koju naši članovi željno iščekuju, zbog kiše je odgođena za neki od sunčanih dana, rekla je Kmačić Pellizzer, te dodala da će Lidlova donacija biti iskorištena za kulinarsku radionicu, koja pored činjenice da osposobljava i uči članove Društva osnovama kulinarskih vještina osigurava i topli obrok nekolicini potrebitih sugrađana. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter