Rovinj: Obnavlja se 16 zgrada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U program obnove procelja i krovišta gradsko poduzece Rubini ove je godine uvrstilo 16 zgrada, a na to ce utrošiti gotovo dva milijuna kuna. Veci dio sredstava osigurat ce sami stanari, dok ce Grad Rovinj u suvlasnicke dijelove zgrada uložiti 170 tisuca kuna.

Dosad su uredene zgrade u Pauleticevoj i Fachinettijevoj, a u tijeku su radovi u Ferrijevoj i Bregovitoj. Istodobno se u nekoliko zgrada obavljaju manji zahvati, od preuredenja kanalizacije do razvodenja vode po stanovima radi placanja po potrošnji.

Nastavlja se i trend obnove novijih zgrada, medu kojima je osam zgrada izgradenih prije tridesetak godina. Za obnovu zgrada koristit ce se do deset posto sredstava prikupljenih od zajednicke pricuve, dok ce ostalo osigurati sami stanari.

Zbog aktualne krize prošle je godine plan uredenja zgrada ostvaren s 934 tisuce kuna, od cega je Grad uložio 146 tisuca kuna. Smanjeni prihod od konzalting usluga za izvanredno održavanje zgrada poduzece Rubini je nadoknadilo kroz druge prihode, pa je na kraju ostvareno 3,15 milijuna kuna prihoda, nešto manje od planiranog. Buduci da su umanjeni i troškovi Rubini je na kraju godine zabilježio dobit od 5,6 milijuna kuna.

U ovoj godini to gradsko poduzece planira ostvariti prihod od 3,14 milijuna kuna. Od svog dijela za upravljanje stambenim zgradama u Rovinju prihodovat ce 750 tisuca kuna. Od ostalih usluga, konzaltinga, vlastitih i pojedinih gradskih investicija planirano je 775 tisuca kuna prihoda. (Aldo POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter