Rovinj: Novi/stari predsjednik Vijeća Davorin Flego

Gradsko vijeće Rovinja (J. PREKALJ)
Gradsko vijeće Rovinja (J. PREKALJ)

Na sinoćnoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Rovinja s trinaest glasova za i četiri suzdržana za novog/starog predsjednika Vijeća izabran je Davorin Flego, a isti omjer glasova bio je i kod izglasavanja njegove zamjenice Cinzije Ivančić.

To što Rovinj po uzoru na neke druge Općine i gradove nije dobio i drugog dopredsjednika ponukalo je Petra Radetića (vijećnika koalicije SDP-HSU-HSLS-HNS) da se prisutnima obrati i obrazloži svoje razloge zbog kojih se suzdržao od glasovanja.

Svi vijećnici, njih sedamnaest dalo je svečanu prisegu, nakon koje im je čestitao novoizabrani predsjednik Davorin Flego. Od 17 novoimenovanih vijećnika većinu čine IDS-ovci (Jadranka Andrijević, Vlado Cvitić, Sanja Đuričin, Davorin Flego, Cinzia Ivančić, Elida Knežević, Petar Macura, Robert Mavrić, Ambretta Medelin, Milan Mihovilović i Ivetta Volčić-Žufić). Oporbu čine Petar Radetić, Eda Kalčić i Tomislav Sošić (koalicija SDP-HSU-HSLS-HNS), Evelina Sakić (HDZ), Bruno Poropat (Nezavisna lista Brune Popropata) i Filip Šoštarić, koji je na Ladonjinoj listi zamijenio Raoula Privileggia, i koji će obzirom na gašenje stranke biti vijećnik Nezavisne liste. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter